Медведев укроти самурая, ще играе седми финал



27-04-2019 17:17 | Николай Драганов

Данийл Медведем ще играе за седми път в своята кариера за трофей от ATP, след като спечели първия полуфинал на надпреварата в Барселона срещу двукратния шампион Кей Нишикори.


Руснакът се наложи с 6:4, 3:6, 7:5 и за трети път през сезона ще играе за трофей. В Бризбън той отстъпи в битката за титлата именно на днешния си съперник Нишикори, а след това триумфира с трофея в София. 


Финалът в Барселона ще бъде първи за него на клей след шест финала на твърди кортове - в зала и на открито. Негов съперник там ще бъде Рафаел Надал или Доминик Тийм, които играят във втория полуфинал.


Медведев се намира в отлична форма и само преди седмица достигна до полуфинал на "Мастърс" турнира в Монте Карло. По пътя към финала в Барселона той надигра още Алберт Рамос, Макензи Макдоналд и Николас Хари. 


Един пробив петия гейм реши първата част, като единствената точка за връщане на пробива пред Нишикори дойде в последния десети гейм, но Медведев я спаси и поведе. 


Късен пробив в осмия гейм реши втория сет в полза на Нишикори, а в третата част двамата си размениха по един пробив в началото - Нишикори проби за 1:0, но Медведев изравни за 2:2. При 6:5 за руснака, той се добра до мачбол при подаването на Нишикори и го реализира още от първия опит. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини