Квитова стана първата тенисистка с две титли през 2019-та



29-04-2019 09:36 | Николай Драганов

Поставената под №3 в схемата на турнира в Щутгарт Петра Квитова спечели тазгодишното издание на турнира след успех с 6:3, 7:6(2) над Анет Контавейт във финала.


Чехкинята става първата състезателка през 2019-та година, която печели повече от една титла. Преди това тя беше спечелила и трофея в Сидни. 


До този момент всички 18 турнира в календара на WTA от началото на сезона бяха спечелени от различни състезателки. Подобна ситуация имаше и при мъжете, но Роджър Федерер я наруши наскоро с титлата в Маями, а Доминик Тийм се присъедини към него в Барселона.


"Ето че вече сме трима", пошегува се Квитова след успеха си в Щутгарт, визирайки тази странна статистика. "Радвам се, че наруших тази серия", добави чехкинята. Това нямаше да се случи, ако Контавейт беше триумфирала, тъй като естонката няма трофей досега през сезона. 


Победата помогна на Квитова да измести от второто място в света Симона Халеп. Тя се намира само на около 500 точки от водачката Наоми Осака, от която загуби финала на Australian Open в началото на сезона. Квитова обаче води в класирането по спечелени точки само в календарната 2019-та година.  

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини