Световната №1 Вожняцки с 15-а титла в кариерата



10-04-2011 21:45 | Николай Драгиев

Световната номер 1 Каролина Вожняцки спечели своята 15-а титла в кариерата. Датчанката надви с 6:2, 6:3 Елена Веснина във финала на турнира от категорията Premier в Чарлстън с награден фонд от $720 000.

 

Така Вожняцки вече има три титли през сезона. Освен всичко тя си гарантира оставането начело на ранглистата поне до края на месец май. Така тя вече има над 30 седмици като №1 в света.

 

Вожняцки сервира отлично в първия сет срещу Веснина и това допълнително улесни задачата й. След трудни два начални гейма, тя установи контрол върху събитията на корта и бързо спечели - 6:2.

 

Вторият сет бе изключително равностоен до 4:3 в полза на Вожняцки. Точно в този момент световната номер 1 стигна до решителен пробив в подаването на рускинята, която се раздаде максимално на корта. За Вожняцки не бе проблем да приключи мача - 6:3 за малко повече от час и половина игра общо.

 

"Играх агресивно и всичко ми се получаваше. Успях да адаптирам играта си към изискванията на клей настилка. Щастлива съм от първия си такъв турнир за сезона, дава ми допълнителна увереност. Мога да играя и на клей силно," доволна бе шампионката.

 

"Каролин е най-добрата в света. Наистина е много трудно срещу нея, повярвайте ми. Понякога имаш чувството, че тя е навсякъде по корта.

 

"Няма мощта на Серина Уилямс, но разчита на скоростта си и играе разумен тенис," допълни Елена Веснина.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини