Енен: Федерер ще спечели срещу Мъри



30-01-2010 16:48 | Николай Драгиев

Жюстин Енен на пресконференцията след загубата си от Серина Уилямс във финала на Откритото първенство на Австралия.

 

- Разочарована или горда си след този мач?

- Има чувство на разочарование, но не е толкова голямо, въпреки, че загубих финал на турнир от Големия шлем в три сета. Имах удобни възможности и шансове да спечеля, но не се възползвах от тях. Това чувство на разочарование просто не може да ми отбягне. Въпреки това, постигнах повече от това, което очаквах. Провалих се единствено при последната стъпка.

- Смяташ ли, че физически не издържа в последния сет и именно това бе факторът, който повлия да загубиш мача?

- Не, не мисля, че това е причината да загубя мача. Мисля, че все още трябва да работя върху психиката си. Доволна съм от начина по който мина турнира за мен, въпреки че не спечелих. Преживях наистина много хубави моменти в Мелбърн. Мисля, че днес показах един добър тенис. В началото на третия сет имах преимущество, но за жалост не се възползвах от него. Във втория сет мисля, че се представих доста добре най-вече заради агресивната ми игра, благодарение на която доста точки. Серена заслужено спечели този мач, тя просто сервираше невероятно и удряше правилно в ключовите разигравания. Пак казвам, според мен физиката не бе ключов фактов в този мач, въпреки всичко. Тя сервира невероятно и това бе ключово.

- Кое на турнира те изненада най-много?

- Това, че днес бях тук. В момента не мога да преценя обаче, трябва ми време.

- С какво ще запомниш тези две прекрасни седмици в Мелбърн?

- Много трудно е да запазя само един момент, защото прекрасните моменти бяха доста повече. Тук се проведоха определено наистина много качествени мачове, доволна съм и от това, което показах като игра. Чувствах се през цялото време фантастично. Преживях страхотни моменти, особено когато победих Елена Дементиева.

- Серина каза, че ти може да завършиш годината като номер 1. Ти виждаш ли подобна възможност?

- Не искам да мисля затова. Трябва да подобря играта си, а и съм играла едва два турнира. Сезонът е дълъг и е рано за прогнози. Не съм се фокусирала върху тази цел, а да спечеля възможно най-много турнири в следващите месеци.

- Какво мислиш за утрешния финал при мъжете между Анди Мъри и Роджър Федерер?

- Сигурна съм, че ще се получи страхотен мач. За мен те двамата вероятно са най-добрите тенисисти в света в момента. Мъри е толкова интелигентен и има страхотна игра. За Роджър не мога да кажа нищо повече, за него е казано всичко. Смятам, че той ще спечели утре.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини