Мугуруса отново разочарова, Халеп и Осака нямаха проблеми на старта



05-05-2019 18:17 | Tennis24.bg

Световната №1 Наоми Осака се класира на турнира в Мадрид, който е с награден фонд 7 милиона евро. Шампионката от Откритите първенства на САЩ и Австралия пласира 43 печеливши удара при успеха над финалистката в надпреварата от 2016 година Доминика Цибулкова с 6:2, 7:6 (6).

„Много съм щастлива, че продължавам напред. Винаги има повече нерви в срещите от първия кръг, още повече, че трябваше да играя срещу Цибулкова, която е доста труден съперник, особено на клей“, коментира Осака. Във втория кръг тя ще се изправи срещу представителката на домакините Сара Сорибес.

Двукратната шампионка в Мадрид Симона Халеп спечели категорично в първия кръг срещу руската квалификантка Маргарита Гаспарян с 6:0, 6:4.

Хърватката Петра Мартич поднесе неприятна изненада за домакините, след като елиминира Гарбине Мугуруса със 7:5, 7:6 (2). Мугуруса, двукратна шампионка в турнирите от Големия шлем, пропусна три сетбола при 5:4 и подаване на съперничката в първата част, а след това във втората пропиля аванс от 4:2 гейма и още два сетбола отново при 5:4, за да отпадне.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини