Федерер за Мадрид: Нямам големи очаквания



06-05-2019 11:52 | Tennis24.bg

Роджър Федерер заяви, че е доволен от взетото решение отново да играе на червени кортове след тригодишна пауза. Швейцарецът пропусна турнирите на клей в предишните два сезона, а за последно игра на тази настилка през май 2016 година в Рим. Той ще направи завръщането си на червено тази седмица в надпреварата от сериите Мастърс 1000 в Мадрид, където има три титли през 2006, 2009 и 2012 година.

„Щастлив съм от решението, което взех през декември, когато почувствах, че отново искам да играя на клей. Смятам, че то е правилно. Не съм съжалявал по време на подготовката ми за сезона на червено, не съм си казвал: „Може би не трябваше“. Щастлив съм, че съм в Мадрид и съм доволен, че отново ще играя на тази настилка.

Отне ми известно време да свикна с разиграванията, с конструирането на точките, защото на червено се играе повече от основната линия, има възможност топката да се повдига повече, да се използват по-остри ъгли. Ще бъде интересно и забавно, но в никакъв случай и прекалено изискващо“, заяви 37-годишният Федерер.

„Ще бъде интригуващо за мен как ще се представя в турнира. В никакъв случай нямам големи очаквания. Но в същото време знам, че всичко е възможно. В Мадрид кортовете са малко по-бързи. Ще бъде интересно да видим как ще се развият нещата“, каза той.

Федерер стартира директно от втория кръг, в който очаква победителя от двубоя между Ришар Гаске и Алехандро Давидович Фокина.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини