Джокович: Не играех по най-добрия начин



Джокович: Не играех по най-добрия начин
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
13-05-2019 09:56 | Николай Драганов

Новак Джокович спечели 74-та титла в своята кариера и 33-та от "Мастърс" категория, като по втория показател се изравни на върха с Рафаел Надал. Сърбинът надви категорично Стефанос Циципас на финала на надпреварата в Мадрид. 


За Ноле успехът е още по-ценен, като се има предвид, че в последните месеци той не успяваше да покаже играта от Australian Open и от втората половина на миналия сезон. Това призна и самият Джокович, след като целуна трофея от испанската столица.


"Чувствам, че тази победа е изключително важна за моето самочувствие, тъй като след Мелбърн не играех по най-добрия начин. Не намирах правилната игра и постоянството на корта в Индиън Уелс, Маями и Монте Карло. Чувствах, че съм близо, но имам нужда от малък тласък", призна сърбинът.


Когато той пристигна в Мадрид, беше достигнал една един четвъртфинал от Australian Open насам. Това беше изненадващо, тъй като преди този период беше постигнал поне до полуфинал в 9 от последните си 10 турнира, като в това число влизат 3 титли от Големия шлем и 2 от "Мастърс".


"Много важна беше победата на полуфиналите срещу Тийм в един изключително оспорван мач. Днес срещу Стефанос може би му се отрази невероятния мач, който изигра срещу Рафа миналата нощ. Мисля, че не се движеше толкова добре, колкото предната вечер и вероятно беше уморен. Но моят цел беше да започна силно, да пробия колкото е възможно по-скоро, което се случи и се чувствах водач през цялото време. Усещах, че диктувам играта и показах най-добрия си тенис през седмицата", добави Ноле.


По пътя към финала, Циципас надви два представители на Топ 5 - Александър Зверев и Рафаел Надал. Но беше пречупен конкретно благодарение на едно нещо в играта на Джокович.


"Той има най-добрият бекхенд в тура, който някога съм виждам в друг човек. Контролира го толкова добре. По един същи начин може да играе диагонал и права, на което е много трудно да отговориш", коментира Циципас, а Джокович му благодари за комплимента. 


"Голяма чест е да държа този трофей от един от най-големите турнири в света. Това е много важен момент от годината, от сезона, защото ми дава увереност за Рим и, разбира се, за "Ролан Гарос", където определено искам да покажа най-доброто от себе си", завърши Ноле. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини