Сафина с пукнатина в гръбнака, аут за неизвестен период



Сафина с пукнатина в гръбнака, аут за неизвестен период
Свързани играчи
30-01-2010 18:13 | Николай Драгиев

Втората ракета в света при жените Динара Сафина е преминала медицински прегледи, резултатите от които не са много добри, съобщават руските медии. Динара не успя да завърши двубоя си от 1/8 финалите на Откритото първенство на Австралия срещу Мария Кириленко заради проблеми в гърба, които явно ще я мъчат доста дълго време.

"В момента Динара се намира в Хърватска, където обикновено тренира. След изследванията стана ясно, че тя има малка пукнатина в гръбначния стълб или по точно в дясната страна на лумбалните прешлени. Преди това Динара имаше подобна контузия, но от лявата страна. Все още не е ясно колко време ще й трябва, за да се възстанови", заяви майката на Сафина Рауза Исланова.

"Преди старта на сезона тя работи наистина много усилено, тъй като искаше да е готова на сто процента за тежките мачове. Причината за травмата на Динара все още не е известна, именно затова тя се подлага на пълни медицински изследвания, за да се установи от какво се е получиха. Дай боже всичко да приключи добре", допълни Сафина-старши.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини