Обещаващо начало за Федерер (видео)



12-04-2011 14:30 | Станко Димов

Роджър Федерер започна сезона на клей в Европа с победа. В мач от втория кръг на турнира в Монте Карло швейцарецът се наложи с 6:2, 6:1 над добрия си приятел Филип Колшрайбер. Срещата между двамата продължи само 50 минути, а ФедЕкспрес даде сериозна заявка за силно представяне на иначе най-трудната му червена настилка.

 

Това бе и шеста победа за Роджър от шест мача с Колшрайбер. В следващия кръг Федерер най-вероятно ще се изправи срещу Марин Чилич.


Двубоят започна с начален удар на Федерер, който в първата точка „бе наказан” от изключителна къса топка на Колшрайбер. Това обаче сякаш мотивира допълнително ФедЕкспрес, който в следващите минути бе безпогрешен. Швейцарецът набързо наложи волята си и поведе с 3:0 гейма, губейки само 2 точки!


В следващите няколко минути германецът изравни играта, като дори при резултат 2:4 стигна до точка за пробив, която обаче не успя да осъществи. Далеч по-концентриран бе Федерер, който с втория си пробив спечели първия сет след точно 30 минути игра.


Началото на втория сет бе доста успешно копие на първия. Само за няколко минути Федерер поведе с 3:0 гейма и показа на добрия си приятел от другата страна на корта, че няма да хаби излишно време, за да затвори мача.


По-рано през деня победа записа и Жил Симон, който се наложи в два сета над Томаш Белучи.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини