Автобиографията на Рафаел Надал излиза през август



12-04-2011 17:53 | Николай Драгиев

Както преди време стана ясно официалната автобиография на Рафаел Надал ще излезе на пазара в Испания на 23 август 2011 година. Тя ще се казва "Рафа: Моята история".

 

"За мен като фен на Рафа е изключително важно да имам тази книга. Световният номер 1 е невероятен боец на корта. Освен това е харизматичен, а това е рядкост в днешно време, когато говорим за света на спорта. Да не говорим, че неговите постижения и рекорди са невероятни," коментира издателят на книгата Адъм Стрейндж.

 

Мемоарите на Рафа ще бъдат фокусирани предимно върху битките на испанеца на корта, включително и върху финала на Уимбълдън 2008, когато той победи Роджър Федерер в драматична среща.

 

Разбира се ще бъдат включени и любопитни истории извън корта.

 

Според издателя Адъм Стрейндж автобиографията ще бъда повече от любопитна, тъй като Надал е доста затворен и срамежлив човек и рядко разкрива подробности за личния си живот и семейство.

 

За написването на книгата на Надал помага журналистът Джон Карлин.

 

"Никой друг играч след Андре Агаси не е завладявал света на тениса, така както го прави Рафа, така че имаме сериозни очаквания към изданието," допълва Стрейндж.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини