Раонич започна да впечатлява и на клей



12-04-2011 19:09 | Станко Димов

Прогресът на Милош Раонич продължава с пълна сила. След като в началото на годината показа силата си на твърди кортове, състезаващият се за Канада тенисист показа сила и на клей. Раонич се класира за трети кръг на турнира в Монте Карло, след като победи с 6:4, 7:5 един от най-непредвидимите играчи в света – Ернест Гулбис. Двамата предложиха здрава битка, а както често се случва в двубоите на Гулбис – и много нерви.


Спокойствието на корта се запази до ключовия седми гейм на първия сет. В него, при преднина 30:15, съдийката на стола реши да отсъди една спорна точка в полза на Раонич. Това вбеси Гулбис, който вместо да се насочи към линията за изпълнение на начален удар се вкара в ненужни разправии, които го извадиха от равновесие. В крайна сметка печеливш от цялата ситуация се оказа Раонич, който се възползва от нервната игра на съперника и осъществи заветния пробив, който съхрани до края на сета.


Далеч по-спокоен бе мачът след почивката. Двамата бяха безкомпромисни в сервис-геймовете си, като по всички личеше, че първият пробив ще реши изхода на сета. Така се стигна до 9-ия гейм, когато Раонич поведе с 5:4 и с бруталния си сервис на своя страна трябваше да затвори мача. Тази на пръв поглед детска задача стана още по-лесна за канадеца, който набързо поведе с 40:0 и получи 3 поредни мачбола.

 

В този момент началният удар на младокът изневери, а от своя страна Гулбис се разигра. Латвиецът вкара няколко страхотни удари по правата и с кански трудна върна пробива под аплодисментите на публиката. Еуфорията в лагера на Гулбис обаче бе твърде кратка. В типичния си разсеян стил той допусна втори пробив, а тук вече прошка нямаше – 7:5 и втора победа за Раонич.


Благодарение на успеха роденият в Черна гора тенисист се класира за третия кръг в Монте Карло, което е неговото най-добре постижение на клей изобщо. В следващата фаза Раонич ще се изправи срещу испанец – Давид Ферер или Фелисиано Лопес.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини