Надал: Не ми пука дали печеля с 6:0 или 6:4



Надал: Не ми пука дали печеля с 6:0 или 6:4
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
20-05-2019 14:05 | Станко Димов

Рафаел Надал спечели първата си титла за сезона, триумфирайки в неделя на турнира на червени кортове в Рим. На финала испанецът надигра световния №1 Новак Джокович с 6:0, 4:6, 6:1 след два часа и половина игра.

„Питахте ме за титла. Най-накрая успях да спечеля“, коментира Надал след финала.

„Най-важното нещо за мен е да усещам, че играя добре и да бъда здрав, да разполагам с енергията, от която се нуждая. Опитът ми подсказва, че ако това е така, рано или късно ще имам възможност да се боря за големите титли.

Разбира се, че всеки един двубой срещу Новак е специален, защото е част от историята на нашия спорт. Чувството винаги е специално. Днес успехът беше за мен, последните няколко пъти беше за него. Повече ме радва фактът, че спечелих титла, отколкото че победих Новак. Изключително доволен съм и от показаното високо ниво“.

Надал показа страхотна форма в Рим и загуби едва 13 гейма по пътя към финала, в който спечели първия сет с 6:0. Това беше първият случай за 54 двубоя срещу Джокович, в който има сет на 0.

„Не ми пука дали печеля с 6:0 или 6:4. Изиграх страхотен първи сет във всички аспекти. Не допусках грешки, бях агресивен, сменях добре посоките. Не очаквам всеки ден да печеля с подобен резултат. Първият сет е важен момент от мача. Показах, че мога да играя на високо ниво, което беше важно“.

В края на седмицата започва вторият турнир от Големия шлем за сезона – „Ролан Гарос“, където Надал е фаворит за спечелване на рекордна 12-та титла.

„Финалът в Рим вероятно е най-добрият ми мач за сезона на клей до момента. Доволен съм, че достигнах това високо ниво на игра в седмицата преди турнир от Големия шлем. Но, както вече отбелязах, не искам да говоря за Големия шлем в момента. За мен всеки един турнир е специален. Чувствам се страхотно, че имах възможността отново да спечеля титлата в Рим“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини