Надал се доближи до Федерер и Джокович



21-05-2019 08:51 | Николай Драганов

Рафаел Надал трябваше да почака по-дълго за първата си титла през сезона от всяка една година след 2004-та, когато спечели първият си трофей от ATP. Но след великолепно представяне в Рим, най-вече на финала срещу Новак Джокович, испанецът вече има титла и през 2019-та.


Нещо повече - Рафа триумфира с 9-ти трофей от "Мастърс" надпреварата в италианската столица и отново е тенисистът с най-много титли от тази престижна категория - една победе от Джокович.


В битката с Ноле и Роджър Федерер за т.нар. "Големи титли", които включват турнирите от Големия шлем, "Мастърс" надпреварите и финалите на ATP, Надал има 51 отличия, изоставайки на 2 от Джокович и на 3 от Федерер, които имат съответно 53 и 54.


Любопитна подробност е, че Федерер има цели шест "Мастърс" отличия по-малко от Надал, но все още има една победа повече от него в тези турнири - 378 срещу 377. 


Надал е спечелил поне 1 от тези "големи титли" в 14 от последните 15 сезона. Рафа успя да стори това седмица преди "Ролан Гарос", като по този начин си върна увереността в ключов момент през сезона. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини