Григор: Дано този мач е повратна точка



30-05-2019 09:12 | Николай Драганов

Григор Димитров постигна една от най-големите си победи в последно време, като в двубой от втори кръг на "Ролан Гарос" надигра Марин Чилич в пет сета.


"В момента оценявам всяка победа. Не мисля толкова много срещу кого играя. Просто искам да имам тези победи. Играл съм срещу почти всички. Разбира се, това беше много, много важен мач за мен - няма съмнение. Ясно е, че в последните месеци имам проблеми. Рамото ми не беше добре. Доста преходни моменти, доста промени. Тази глътка свеж въздух е много приятна. Чувствам се чудесно и гледам напред", коментира Димитров след успеха си.


Запитан дали тази победа може да се окаже "повратна точка" за целия му сезон, Димитров отговори: "Да, абсолютно. Можеш да погледнеш на всичко от много по-позитивен ъгъл. Имам много какво да извадя от този мач и да го използвам, за да бъда по-добър занапред".


"Това определено беше един от най-добрите ми мачове от дълго време насам", призна Гришо, който не пропусна да поздрави и Чилич: "Имам огромно уважение към Марин. Той е невероятен боец, никога не се предава".


"И от двете страни на корта показахме страхотно ниво до самия край на мача. Това е нещо, от което вече почерпих повече самочувствие. Надявам се да го покажа в следващия мач. Ще се опитам да продължа по този начин и се надявам мачът да е бил повратна точка", каза още Григор.


Относно осъществения обрат, Димитров коментира: "На клей във формат три от пет сета можеш да губиш с два сета и пробив и въпреки това нещо да се случи. Това е част не просто от спорта, но особено в този турнир. Виждах, че играя добре, но изпускам много възможности. Опитах просто да остана в мача. 


Трябваше да остана солиден, особено в тайбрека на четвъртия сет. Не знам защо, но в главата ми се е забила точката за 4:1 в този тайбрек. След това, в началото на петия сет, с ранния пробив, усетих че имам достатъчно свежест в краката, за да го притисна всеки път, когато мога. Знаех, че рамото ми създава малко проблеми - това беше единственото ми притеснение. Но бях наясно, че ако играя умно с крката, ще мога да го раздвижа".


Запитан за състоянието на рамото си, той отговори така: "Онова, на което винаги разчитам, са краката ми. От там ще започна. Чувствам ги абсолютно прекрасно. Сигурен съм, че ще успея да се възстановя и да бъда готов за следващия мач. Рамото остава малък проблем, ако мислиш за него. Будя се всяка сутрин с надежда, че няма да ме боли. Това беше една победа днес, че се събудих и чувствах, че е по-добре. Зависи и колко часа ще прекарам на корта. Днес определено беше по-добре. Започна да ме боли по-късно. Нямам какво да направя. Просто трябва да изляза и да се опитам да владея нещата по време на мача. Ако мога да удрям, удрям. Ако не, трябва да измисля нещо, някакъв начин".


Българинът за пореден път коментира, че се разбира много добре с Андре Агаси, говорят непрекъснато и американецът е важна част от отбора му. Той отказа да навлиза в подробности относно уговорките им, но посочи, че по време на турнирите в САЩ Агаси ще бъде много по-често с него. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини