Ноле сложи край на италианската приказка



01-06-2019 17:55 | Николай Драганов

Световният №1 Новак Джокович не срещна затруднения срещу квалификанта от Италия Салваторе Карузо и се класира с лекота за четвърти кръг на "Ролан Гарос".


Сърбинът се наложи с 6:3, 6:3, 6:2 за малко над 2 часа игра над 26-годишния италианец, за когото това беше дебют в основната схема на Откритото първенство на Франция.


Джокович продължава преследването на т.нар. "Ноле Шлем" - възможността да държи едновременно всички титли от Големия шлем, макар и не спечелени в една календарната година - което от своя страна също ще остане като възможност до края на сезона.


Ноле ще се опита да достигне за 10-ти пореден път до четвъртфинал в Париж, когато се изправи срещу победителя от сблъсъка между Борна Чорич и Ян-Ленард Щруф. Двамата играят при 7:7 гейма в решителен пет сет.


В двубоя с Карузо, Джокович отрази пет от пет точки за пробив, като същевременно проби пет пъти от 11 шанса. Другият ключов момент беше невъзможността на италианеца да изполва сервиса си - той не направи нито един ас за целия мач. Световният №147 спечели само 57% от точките при вкаран първи сервис, докато Джокович доминираше от начален удар с 84% спечелени, включително 8 аса.


През миналата година Ноле влезе в "Ролан Гарос" в съвсем различна позиция. Той беше №22 в света и търсеше формата си, загубена след операцията. Тогава той беше спрян на четвъртфиналите от друг италианец - Марко Чекинато. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини