Федерер подкрепи Тийм: Това не трябваше да се случва



03-06-2019 13:34 | Станко Димов

Роджър Федерер взе отношение относно неловката случка с Доминик Тийм и Серина Уилямс. Носителят на 20 титли от Големия шлем беше помолен за коментар след победата с 3:0 сета над Леонардо Майер, която го класира за четвъртфиналите на „Ролан Гарос“.

„Той е суперзвезда“, каза Федерер за Тийм, от когото загуби два пъти този сезон. „Нещо се е объркало, за да се случат така нещата. Мисля, че винаги може да се намери начин да се даде приоритет на този, който продължава напред в турнира“.

„Така виждам аз нещата. Ако днес бях загубил от Майер, щях да го оставя да говори първи, или да го оставя той да реши кога иска да говори с пресата, тъй като му предстои нов мач. А до моят следващ двубой има толкова много време. Това е начинът, по който трябва да се правят нещата.

Получи се голямо недоразумение, вероятно трябваше да задържат Серина още малко в съблекалнята, а не да я карат да чака тук в пресцентъра. Не знам какво точно се е случило, но разбирам разочарованието на Доминик. Той вероятно още се чуди как изобщо е възможно това да се случи“, коментира Федерер.

Самият Тийм пък сподели, че реакцията на Серина Уилямс показва, че тя е „лоша личност“ и даде пример с Федерер и Надал, които според него никога не биха постъпили така.

Турнирният директор на „Ролан Гарос“ Ги Форже вече се извини на Тийм за случилото се.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини