Дел По: Играх на ръба на възможностите си



04-06-2019 13:38 | Станко Димов

Хуан Мартин дел Потро отпадна на осминафиналите на „Ролан Гарос“, след като в понеделник отстъпи с 1:3 сета пред Карен Хачанов. Въпреки поражението, аржентинецът намира позитиви в играта си и напуска френската столица с високо вдигната глава.

„Мисля, че имах много добър турнир“, коментира шампионът от US Open 2009, който ще напусне Топ 10 на ранглистата при следващото ѝ обновяване в понеделник.

„Чувствам се добре, въпреки отпадането от турнира. От утре ще мисля за следващите ми турнири, Куинс, Уимбълдън. Мисля, че няма да говорим за рехабилитация и възстановяване, което е позитивно“.

Срещу Хачанов, Дел Потро беше в необичайна позиция – да се изправи срещу по-агресивен от него тенисист. Руснакът приключи срещата с 58 печеливши удара (срещу 42 за Дел По), и допусна 35 непредизвикани грешки (срещу 48 за аржентинеца).  

„В първия сет условията за игра бяха по-бързи и аз имах предимство. Точно затова и започнах по-силно от него. Но е истина, че след това Карен навлезе в страхотна физическа форма, удряше чисто топката, предаваше ѝ допълнителна сила. В третия и четвъртия сет допуснах много грешки, защото играх на ръба на риска. Той се възползва от това и взе предимство. В тези условия на игра са много малко тенисистите, които могат да удрят топката толкова силно като него. Карен обаче е един от тези играчи, той ме накара да тичам много. Играх на ръба на способностите си, точно затова и допуснах грешки“.

„Ролан Гарос“ е вторият най-успешен турнир от Големия шлем за Дел Потро. В Париж Кулата от Тандил вече има 22 победи. Само на US Open Дел По има повече победи – 35.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини