Прогрес в ранглистата за българските тенисисти след Bulgaria cup



05-06-2019 19:11 | Tennis24.bg

70 деца от България намериха място в новата европейска ранглиста по тенис благодарение на участието си в силния международен турнир за юноши и девойки до 14 години Bulgaria cup, като 22 от тях за първи път имат точков актив. Bulgaria cup се проведе на кортовете на Националния ОББ тенис център в София и протече при голям интерес от страна на любителите на този спорт, които наблюдаваха мачове на най-високо ниво.

След турнира 8 момчета и 14 момичета вече имат ранкинг в престижната класация. Bulgaria Cup, организиран от Българската федерация по тенис в партньорство със Smile Events, даде възможност на много голяма част от състезателите ни вече да не играят квалификации в турнири, а директно да участват в основните схеми.

При юношите голям пробив направи финалистът Илиян Радулов. Националът ни скочи с 22 места напред и вече е №25. Непосредствено пред него е Адриано Дженев, който след турнира у дома подобри своя ранкинг с 9 позиции и от тази седмица е №24. В топ 100 има още двама родни тенисисти – Виктор Марков е №71, а Павел Маринов е №78. Под №1 в Европа се завърна шампионът от София Ярослав Демин от Русия. Той пристигна в столицата ни като водач, но по време на турнира отстъпи първата позиция на Михай Коман от Румъния, а след прекрасната игра и титлата в България отново е начело.

При девойките най-напред от българските тенисистки е Анастасия-Александра Николова, която се придвижи с 9 позиции и вече е №54. Йоана Радулова е №103, Александра Габровска скача с 11 места до 118-о, Ангела Ганева се придвижи с 8 до 133-о, а в първите 200 е и Мария Рогачева - 189-а. Шампионката на Bulgaria cup Алиса Барановска от Украйна дръпна с 14 места и сега е 14-а, а финалистката Ярослава Бартошевич от Русия е №6, след като пристигна под №14 в София.

Много голям е отзвукът сред тенисистите в Европа за трофеите в София. Златните рози привлякоха вниманието на топ ракетите. В социалните мрежи те споделят своите впечатление от уникалните  купи във формата на златна роза, които страната   на призьорите. Голяма част от талантите, които ще имат право да участват в турнира, отсега дадоха заявка, че догодина ще се върнат не само заради доброто гостоприемство и големия точков актив, но и заради красивите награди.

Bulgaria Cup от най-високата Първа категория на Тенис Европа се организира от Българската федерация по тенис и Националния ОББ тенис център в партньорство със Smile Events.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини