Джокович и Тийм ще доиграват в събота



07-06-2019 19:25 | Николай Драганов

Вторият полуфинален сблъсък на тазгодишния "Ролан Гарос" между световния №1 Новак Джокович и миналогодишния финалист Доминик Тийм няма да се доиграе днес. Това решиха официално организаторите, а причината е лошото време и очакваните нови превалявания над Париж.


Мачът беше прекъснат при 1:1 (6:2, 3:6) сета и 3:1 за Тийм в третата част. Очакваше се паузата да бъде около 40 минути, но преди минути беше съобщено, че мачът се отлага окончателно за събота.


Двубоят беше белязан от лошото време от самото си начало. Първият сет отиде на сметката на Тийм след по-малко от 30 минути, а Джокович имаше големи претенции, че условията на корта и най-вече силния вятър не позволяват да се играе качествен тенис.


Оплакванията му не бяха уважени, а той дори намери сили да спечели втория сет след пробив в осмия гейм за 5:3. Преди това в третия Ноле спаси две точки за пробив. 


Тийм натисна отново в третата част, пропусна точка за пробив във втория гейм, но в четвъртия от общо третия си шанс проби и поведе с 3:1. След това мачът беше спрян.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини