Машината Ферер на полуфинал без загубен сет



15-04-2011 13:27 | Николай Драгиев

Поставеният под номер 4 Давид Ферер продължи блестящото си представяне на "Мастърс 1000" в Монте Карло и достигна полуфинал. Испанецът продължи серията си без загубен сет и надви с 6:3, 6:3 Виктор Троицки (Сърбия, №11) за 84 минути игра.

 

Така Ферер очаква Юрген Мелцер на полуфинал. Испанецът води с 3:2 в сблъсъците между тях до момента.

Ферер бе особено стабилен в първия сет и след два пробива в подаването на сърбина стигна до 6:3. Троицки не успя да се справи срещу равномерното представяне на испанеца и допусна над 15 непредизвикани грешки.

 

Във втория и двамата изглеждаха изнервени на корта, грешките и пробивите бяха повече от обичайното. Все пак Ферер доминираше на корта и затвори мача с 6:3.

"Беше тежък мач с много разигравания. Ключово за изхода на мача бе умението ми да пласирам добри ретури. Засега правя много добър сезона и това ми дава увереност. Дано продължа в този дух," коментира Ферер.

До момента през сезона Давид Ферер вече има две титли и е близо до своя трети финал. Той триумфира на твърди кортове в Окланд, както и на клей в Акапулко. Освен всичко бе полуфиналист и на Australian Open.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини