Провали за Зверев и Циципас на старта на тревния сезон



14-06-2019 09:16 | Николай Драганов

Две от големите звезди на мъжкия тенис - Александър Зверев и Стефанос Циципас - започнаха с разочарование сезона на трева.
Световният №5 и поставен под №1 в схемата на турнира в Щутгарт Александър Зверев беше победен още в първия си мач от своя сънародник Дъстин Браун. 


Колоритният германец, който започна от квалификациитеn, стигна до успеха след 6:4, 6:7(3), 6:3 и се класира за четвъртфиналите, където ще срещне канадския талант Феликс-Оже Алиасим. В първи кръг Браун се наложи над Джон Милмън.


Другата изненада в Щутгарт беше отпадането на втория поставен Карен Хачанов, който загуби от Матеро Беретени с категоричното 6:4, 6:2. 


Отпадна и петият поставен Гаел Монфис, който беше победен в драматичен двубой от Денис Кудла от САЩ - 7:5, 6:7(3), 7:6(3). Именно Кудла е съперникът на Беритини.


Турнирът приключи рано и за третия поставен Данийл Медведев, който продължава лошата си серия и отпадна след първия си двубой, загубен от Люка Пуй след 7:6(6), 4:6, 6:2. Съперник на Пуй ще бъде Ян-Ленард Щруф, надиграл Миомир Кецманович.

 
Последният четвъртфинал противопоставя №6 в схемата Милош Раонич и Мартон Фучович, победили съответно Жо-Вилфред Цонга и Николоз Басилашвили.


Разочароващо започна сезона на трева и за световния №6 Стефанос Циципас. На старта на турнира в Хертогенбош (Холандия) той отстъпи в три сета на Николас Хари - 6:4, 3:6, 6:4 в полза на чилиеца.


Изненадите в Хертогенбош засега са по-малко - втория поставен Борна Чорич тръгна с победа над Тайлър Фриц и ще играе с Кристиян Гарин на четвъртфиналите, а третия в схемата Алекс де Минор надви Андреас Сепи и ще играе със сънародника си Джордън Томпсън.


Победи записа още №5 в схемата Давид Гофен, който надви Пиер-Юг Ербер и ще играе срещу Адриан Манарино за място на полуфиналите.


Единствената по-голяма изненада е отпадането на №4 Фернандо Вердаско, който отстъпи именно на Манарино след обрат - 1:6, 6:3, 6:4 за французина. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини