Дел Потро с първа победа в Куинс от 2013 г.



19-06-2019 15:33 | Станко Димов

Поставеният под №3 Хуан Мартин дел Потро започна с победа участието си на турнира на тревни кортове в Куинс Клъб, Лондон. Аржентинецът се наложи със 7:5, 6:4 над Денис Шаповалов (Канада) в двубой, който продължи малко повече от час.

Дел Потро направи по един пробив в двата сета, като в същото време беше безупречен в своите сервис-геймове и не позволи на Шаповалов да стигне дори до една точка за пробив.

Неприятната новина за аржентинеца е свързана с негово подхлъзване в края на мача, при което изпита болка в дясното коляно. Все пак той стисна зъби и се поздрави с успеха и вече очаква следващия си съперник, който ще бъде определен от двубоя Мартон Фучович – Фелисиано Лопес.

За Дел Потро това беше първи мач от „Ролан Гарос“ насам, където той отпадна на осминафиналите след поражение от Карен Хачанов. Аржентинецът не беше записвал успех в Куинс Клъб от 2013 г.

С победа на старта в Куинс Клъб се поздрави и Жереми Шарди, който се наложи с 6:1, 6:3 над Михаил Кукушкин. Във втория кръг Шарди ще играе със Стефанос Циципас или Кайл Едмънд.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини