Димитрова и Динев полуфиналисти на силен турнир в Италия



21-06-2019 11:39 | Николай Драганов

Катерина Димитрова (ТК "Пловдив 1981", гр.Пловдив) и Динко Динев (ТК "Авеню", гр.Бургас) се класираха за полуфиналите на сингъл на турнира за юноши и девойки до 16 г. във Крема (Италия). Надпреварата е от втора категория на Тенис Европа.

 

Поставената под номер 2 при девойките Димитрова победи с 6:4, 6:2 шестата в схемата Чоле Чанг от Австралия. За място на финала Димитрова ще играе срещу петата в схемата Сара Светач от Хърватия.

 

Номер 7 при юношите Динев победи с 6:1, 6:4 Лоан Лестир от Франция. На полуфиналите Динко ще играе срещу номер 3 в схемата Филип Пиечонка от Полша.

 

Катерина Димитрова се класира на финал в турнира по двойки. При девойките Димитрова и Лаура Хейтаранта от Финландия победиха 6:1, 6:2 хърватките Мариана Майетич и Клара Вукичевич. В спор за титлата българката и финландката ще играят срещу Дария Хомутсянская от Беларус и Чоле Чанг ог Австралия.

 

При юношите Динев и Мирко Лагасио от Италия отстъпиха на полуфиналите с 5:7, 0:6 на вторите поставени хървати Ален Бил и Лука Микрут.

 

Катерина Димитрова и Динко Динев участват в турнира като част от отборите на ITF и Тенис Европа. Талантливите българчета са част от тимовете до 16г. за тренировки и турнири през месец юни. В този период Катя и Динко ще участват в четири турнира в Италия и Гърция. Инициативата е финансирана от фонда за развитие на Гранд шлем държавите. Избирането на състезатели в престижния отбор става възможно с покриването на редица критерии от тяхна страна и от страна на БФТенис.

 

Динев и Димитрова получиха специална покана от екипа на ITF и Тенис Европа. Това поредно признание за младите ни таланти се случва благодарение на добрата работа на ръководството и цялата Българска федерация по тенис.

 

Участието в тези отбори е изключителна възможност за младите тенисисти да пътуват до висококачествени младежки турнири, под ръководството на официален треньор на ITF. Всички разходи ще бъдат покрити от Фонда за развитие Grant Slam.

Динко Динев е за втори път част от този отбор, а Катерина Димитрова за трети.

 

В началото на тази година Антъни Генов беше част от отбора на ITF до 18 г. за турнири в САЩ и Мексико.

През миналата година Гергана Топалова, Адриан Андреев, Катерина Димитрова, Антъни Генов и Динко Динев бяха част от отбора на ITF и Тенис Европа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини