Дел Потро постави под въпрос бъдещето на кариерата си



22-06-2019 14:31 | Николай Драганов

Голямата звезда на аржентинския тенис в последното десетилетие - Хуан Мартин дел Потро - постави под голяма въпроснителна бъдещето на своята кариера. Кулата от Тандил е без съмнение най-голямото име в света на тениса в последните години, което не успя да се покрие със славата, която заслужава талантът му, заради непрекъснати контузии.


Преди дни Дел Потро преживя нов кошмар - на турнира в Куинс той счупи отново капачка на коляното си, което му се случва за втори път в рамките на девет месеца. Многократно Хуан Мартин е успявал да се завърне след тежко разочарование, свързано с травма - преди години той имаше перманентни проблеми с китките. 


"Не знам дали това не беше последният ми мач", коментира Дел Потро след победата над Денис Шаповалов, която се оказа пирова. Участието му в турнира беше прекратено след травмата, като стана ясно, че ще е необходима операция и ново дълго отсъствие от кортовете.


"Попитах докторите какви са вариантите и кое е най-доброто решение, с оглед моето здраве и състоянието на коляното ми, а не тениса. Те ми отговориха, че правилното действие е операция", сподели Кулата от Тандил.


Световният №12, бивш шампион от US Open, се завърна в игра след излекуване на същата контузия този февруари, като е изиграл само пет турнира пред сезона. Контузията миналия октомври пък се случи след като се намираше в отлична форма и игра финал в Ню Йорк.


"Не знам какво ще се случи занапред. Надявам се, че ще мога да се възстановя и че коляното ми ще бъде здраво отново. Искам да споделя, че ще претърпя операция и да ви благодаря за подкрепата. Силата, която ми предавате, се влива в мен", написа Дел Потро в социалните мрежи. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини