Неуморимият Симон ще играе за титлата в Куинс



Неуморимият Симон ще играе за титлата в Куинс
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
22-06-2019 19:05 | Николай Драганов

Френският ветеран Жил Симон се класира по драматичен начин за първия си финал през 2019-та година.

 

Бившият №7 в света успя да обърне Данийл Медведев в полуфинален сблъсък от турнира от сериите ATP 500 в Куинс и стигна до успеха след 6:7(4), 6:4, 6:3.


Само ден по-рано, 34-годишният французин спечели най-дългия мач в Куинс от 1991-ва година насам - 3 часа и 21 минути срещу Никола Маю. Нови 2 часа и 38 минути бяха необходими на Симон, за стигне до мач за титлата.


Той ще се опита да спечели първи трофей на трева в кариерата си и общо №15 във витрината, където последните отличия са от миналия сезон в Метц и Пуна. През тази година Симон игра три полуфинала.


"Беше трудно да се възстановя от вчерашния мач. С Данийл тренирахме заедно и знаехме, че няма да е леко. Трудно беше да прокарам топката покрай него, но когато си малко уморен, а все пак трябва да играеш, просто се отпускаш и играеш прекрасно. Чувствах отлично топката, макар да не се чувствах така в краката", коментира Симон.


Негов съперник на финала ще бъде победителя от мача между младата канадска звезда Феликс Оже-Алиасим и друг ветеран, но от Испания - Фелисиано Лопес. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини