Чичо Тони: Ако Рафа не отпадне рано, всичко е възможно



27-06-2019 08:28 | Николай Драганов

Дългогодишният треньор на Рафаел Надал и негов чичо - Тони Надал - коментира критично решението на организаторите на Уимбълдън да поставят Роджър Федерер преди Рафа при поставените в основната схема. Въпреки че испанецът е втори в световната ранглиста, а Федерер - трети, местата им на Уимбълдън ще бъдат разменени.


Въпреки това Тони Надал коментира, че по-скоро проблем за Рафа ще бъдат началните кръгове, а не съперника му на полуфинал. 


"Той спечели "Ролан Гарос" и това ще му даде допълнителна увереност. Но ако се изправиш срещу играч с мощен сервис, можеш да отпаднеш още в първи кръг. Ако Рафа успее да прескочи първата седмица, ще видим какво ще стане", коментира Тони Надал в интервю за Cadena Ser, цитиран от TennisWorld USA.

 

Надал има две титли от Уимбълдън - през 2010-та и 2008-ма година. През миналата година той беше спрян от Новак Джокович на полуфиналите, но преди това не беше прескачал четвърти кръг от 2011-та, когато загуби на финал отново от Джокович. 


"Формулата за поставените е малко неблагоприятна, Рафа ще бъде трети. Може да срещне някой от Топ 3 на полуфиналите, но много пъти това, което планираш, не се случва. Да срещнеш всеки друг, различен от Федерер и Джокович, е по-добре", добави чичо Тони.


Испанският треньор коментира и новата генерация в лицето на Циципас, Зверев и Тийм. "Ще дойде време за промяна, но на това поколение му липсва нещо, за да задмине Федерер, Надал и Джокович", каза той. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини