Водачът в схемата Пер загуби от жегата и Троицки



Водачът в схемата Пер загуби от жегата и Троицки
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
27-06-2019 09:10 | Николай Драганов

Поставеният под №1 в схемата Беноа Пер напусна турнира от сериите ATP 250 в Анталия още след първия си мач. Французинът допусна поражение с 6:7(4), 6:7(5) от преминалия през квалификациите Виктор Троицки, който в момента е №193 в ранглистата.


Троицки се справи по-добре с тежките условия за игра - голямата жега в турския курорт. Мачът започна в 13:30 часа на обед и продължи 1 час и 40 минути, а според спекулациите турнирът е възможно да отпадне от календара на ATP само след три години на провеждане, след като не успява да събере интереса на феновете и големите играчи.


Малко след края на мача, Беноа Пер използва своя акаунт в "Туитър", за да нападне организаторите. "Условията бяха опасни за играчите, четиримата зрители, рефера, момчетата гонещи топките и моя треньор", коментира Пер.


На четвъртфиналите Виктор Троицки ще се изправи срещу своя сънародник Миомир Кецманович, който надигра с 6:4, 7:5 Юго Умбер. 


Напред в Анталия продължава и шампионът от миналата година Дамир Джумхур. Босненецът победи на старта Матю Ебдън, а след това се справи трудно получилия уайлдкард местен представител Алтуг Челибилек - 6:3, 4:6, 6:3. За място на полуфинал Джумхур ще спори с Джордън Томпсън, който надви Брадли Клан след 7:6(7), 6:3.


Поставеният под №2 в схемата и шампион от турнира в Хертогенбош Адриан Манарино продължава победната си серия. На старта в Анталия той надви Роберто Карбайес Баена с 3:6, 6:1, 7:5. Следващият му съперник е Лоренцо Сонего от Италия.


Последният четвъртфинал в Анталия противопоставя Бърнард Томич и Пабло Кареньо Буста. Скандалният австралиецът постигна две победи в турския курорт, след като от началото на сезона беше записвал едва три успеха в ATP тура. Той се наложи над Андреас Сепи в три сета на старта, а след това победи и Петер Гойовчик след 7:6(3), 6:3. 


Кареньо Буста от своя страна е поставен под №4 и почива на старта, а във втори кръг победи квалификанта Кевин Кравиец от Гермация след 7:6(6). 6:4. 


Четвъртфинали в Анталия:


Виктор Троицки - Миомир Кецманович

Джордън Томпсън - Дамир Джумхур

Бърнард Томич - Пабло Кареньо Буста

Лоренцо Сонего - Адриан Манарино

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини