Ноле стартира с Колшрайбер, Роджър и Рафа в една половина



28-06-2019 13:19 | Николай Драганов

Световният №1 и шампион от миналата година Новак Джокович ще започне участието си на Уимбълдън с двубой срещу германския ветеран Филип Колшрайбер.


При победа сърбинът ще се изправи срещу Денис Кудла или Малек Джазири, а потенциално първият поставен съперник е сънародникът му Душан Лайович в трети кръг. 


Най-високо поставеният играч в четвъртината на Ноле е №7 в схемата Стефанос Циципас, като двамата могат да се срещнат на четвъртфиналите. 


В тази четвъртина се намира и Григор Димитров, който е потенциален съперник на Джокович в четвърти кръг, но преди това на българина предстоят редица тежки сблъсъци. 


Миналогодишният финалист от Уимбълдън Кевин Андерсън попадна в половината на Джокович и двамата могат да се срещнат на полуфиналите. Преди това Андерсън потенциално може да се изправи с шестия поставен Александър Зверев на четвъртфиналите.


Южноафриканецът започва с Пиер-Юг Ербер от Франция, а Зверев - срещу Иржи Весели. В четвъртината на Андерсън и Зверев са още играчи като Стан Вавринка, Милош Раонич, Карен Хачанов, Роберто Баутиста Агут и други.


В долната част на схемата се събраха Роджър Федерер и Рафаел Надал. Швейцарецът ще стартира турнира с двубой срещу Лойд Харис от ЮАР, а Надал ще има за съперник Юичи Сугита от Япония.


Първият възможен поставен съперник за Федерер е Люка Пуй, който в началото на година достигна до полуфинал на Australian Open. Най-високо поставеният играч в четвъртината на Федерер е №8 Кей Нишикори, а тук са още миналогодишният полуфиналист Джон Иснър, както и играчи като Борна Чорич, Матео Беретини, Диего Шварцман, Ришар Гаске, Томаш Бердих и други.


Рафа Надал попадна в една четвъртина с петия поставен Доминик Тийм, а първият възможен поставен съперник за испанеца е 29-тия в схемата Денис Шаповалов, с когото могат да се срещнат в трети кръг. 


Още във втори кръг обаче е възможен мач на Надал срещу Ник Кириос, стига скандалният австралиец да надвие своя сънародник Джордън Томпсън. Кириос победи Надал на Уимбълдън през 2014-та година, когато беше под №144 в света.


Тийм пък ще има тежко изпитание още на самия старт в лицето на Сам Куери. 


В четвъртината на Надал и Тийм са още играчи като Марин Чилич, Жил Симон, Фабио Фонини, Франсис Тиафо, Николос Басилашвили и други. 

 

ПЪЛЕН ЖРЕБИЙ ЗА УИМБЪЛДЪН ПРИ МЪЖЕТЕ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини