Хачанов спечели сблъсъка на поколенията с Лопес



03-07-2019 20:46 | Станко Димов

Карен Хачанов си подпечата мястото във третия кръг на Уимбълдън. Руснакът, поставен под №10 в основната схема, се справи с ветеран Фелисиано Лопес с 3:1 сета, в отделните части 4:6, 6:4, 7:5, 6:4.

Левичарят от Испания започна турнира в отлично настроение, след като преди дни спечели титлите на единично и двойки в Куинс Клъб. 37-годишният тенисист успя да вземе първия сет, но след това Хачанов покачи нивото си и осъществи обрат. Изключително напрегнат и драматичен беше последният гейм в срещата, който продължи 13 минути.

За Лопес това беше 70-о последователно участие в турнир от Големия шлем.

„Просто се опитах да остана в мача. Не започнах срещата никак добре, но в същото време трябва да дам кредит на Фели, който е много опасен на трева“, коментира руснакът след успеха си.

„В началото не можех да намеря ритъм в играта си, но когато това се случи, нещата се обърнаха в моя полза. През последните години играя добре, развивам играта си непрекъснато. Нямам какво да обяснявам, в третия кръг съм и това е най-важното. Ще се опитам да разуча следващия си съперник и да се подготвя тактически за него“, добави руснакът.

В третия кръг Хачанов ще срещне друг представител на Испания – Роберто Баутиста Агут.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини