Анди Мъри: Ще изиграя мача на живота си



30-01-2010 20:37 | Николай Драгиев

Анди Мъри смята, че трябва да изиграе мача на живота си, ако иска да победи швейцареца Роджър Федерер на финала на Откритото първенство на Австралия.

22-годишният шотландец се надява да спечели дебютната си титла от турнир от "Големия шлем", която ще е първа за Великобритания за последните 74 години.

"Ще трябва да изиграя най-добрия мач, който някога съм играл, ако искам да победя Роджър на финала на Откритото първенство на Австралия", заяви Мъри.

"Ще се опитам да покажа най-добрия си тенис. Ако го направя, то тогава ще имам шансове за краен успех."

Това ще бъде вторият финал на турнир от "Големия шлем" за Мъри, който достигна такъв и на Откритото първенство на САЩ през 2008 година.

"Бях само на 20, когато играх на този финал на Откритото първенство на САЩ. Бях доста млад и неопитен. Две години по-късно, аз просто се чувствам физически и психически много по зрял, отколкото преди."

"Имам доста опит в големи мачове. Срещал съм Роджър не малко пъти, така че знам по какъв начин трябва да играя срещу него. Знам какво да очаквам и как той ще играе срещу мен. Пак казвам, трябва да изиграя най-добрия си мач, ако искам трофея", натърти шотландецът.

 

"Федерер вероятно е най-великият играч в историята и в момента наистина играе много, много добре. Все пак не е непобедим, доказа го Дел Потро в Ню Йорк", допълни още Анди.

 

Мъри е първият британец, който достига до два финала за турнир от "Големия шлем". През далечната 1938 година Бъни Остин също достигна финал на турнир от Големия шлем, а две години по-рано Фред Пери спечели Откритото първенство на САЩ, което е и последната титла, която е печелила Великобритания на подобно ниво.

Федерер пък има 15 титли от Големия шлем и е абсолютен рекордьор в това отношение.

 


Roger Federer v Andy Murray




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини