Надал: Ще сляза от сцената, когато спра да изпитвам удоволствие



17-04-2011 22:51 | Николай Драгиев

Рафаел Надал обяви, че е изключително щастлив от последните шест седмици, в които е натрупал огромна увереност в силите си. Испанецът грабна първа титла за сезона, след като победи Давид Ферер във финала на "Мастърс 1000" в Монте Карло.

 

"Не мисля за защитата на точките, а затова да играя добре," отбеляза 24-годишният състезател, който следващата седмица в Барселона ще опита да вземе пореден, 31-и трофей на червено.

 

Надал вече има седем поредни титли в Монте Карло. "Това бе много важна победа за мен. Преди няколко години би ми изглеждало невъзможно за реализиране. Аз съм късметлия да постигна толкова неща до 24-годишна възраст."

 

"Чувствах се по-уморен от обичайното. Но тези тежки мачове ще ми помогнат както във физическо отношение, така и на психическата настройка. Мисля че графикът ми е добър, ще видим какво ще излезе," коментира Надал за тежките месеци, които му предстоят до лятото.

 

"Това не бе перфектната седмица за мен като игра, но Барселона е важен турнир за мен и аз ще опитам да прогресирам още в представянето си," закани се Надал.

 

Попитан къде се вижда след пет години, когато ще е близо до това да навърши 30 години, Надал сподели, че ще играе до момента, в който това му носи удоволствие.

 

"Ще спра, когато вече не изпитвам удоволствие да побеждавам. Не знам... това може да се случи следващия месец или след осем години. Преди всичко трябва да съм здрав. Но дори и да съм здрав, ако го няма удоволствието, пак ще се откажа. Най-важното нещо е да съм щастлив."

СНИМКИ ОТ ТРИУМФА!

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини