Багдатис слезе от сцената със сълзи на очи



05-07-2019 11:56 | Николай Драганов

Една голяма кариера приключи - тази на Маркос Багдатис. Кипърецът изигра последния си официален мач по време на тазгодишния Уимбълдън - поражението в три сета от Батео Беретини (6:1, 7:6(4), 6:3).


Бившият №8 в света напуска тура на 34 години, с 4 титли и финал на Australian Open зад гърба, както и с милиони почитатели и голямо уважение сред елита на световния тенис.


Преди турнира Багдатис обяви, че Уимбълдън ще бъде последната му надпревара, тъй като вече не може да справя с непрекъснатите контузии и иска да отделя повече време на семейството си.


След последната точка Багдатис не успя да сдържи сълзите си, а впоследствие раздаде на зрители по трибуните свои спортни атрибути. 


През 2006-та година Багдатис игра финал в Мелбърн, а също така и стигна до полуфиналите на Уимбълдън. 


"Плача, но съм щастлив. Това е щастлив момент, защото съм развълнуван от бъдещето, което ми предстои. Единственото нещо, заради което съм тъжен, е тази последна част: феновете и емоцията, която те винаги са ми подарявали", коментира Багдатис след мача.


За финал на своята кариерата Багдатис падна на колене, нарисува кръст с пръстите си и посочи към небето, след което целуна настилката. 


"Най-важното нещо за един атлет и човек е да бъде уважаван и обичан. Именно това получих аз от хората. Мисля, че ще бъда запомнен като весел човек, човек от народа, защото винаги съм имал добра комуникация с всички. Това е най-големият подарък, на който може да се надява един спортист", добави Маркос.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини