Ранглисти: Григор и Цвети прогресираха с едно място



18-04-2011 11:39 | Станко Димов

Григор Димитров се придвижи с едно място напред и от днес отново е 70-ти в ранглистата на АТР. Прогрес бележи и първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова, която също прогресира с една позиция и е 35-та в класацията на WTA. Нов сериозен прогрес бележи Александрина Найденова, която се придвижи с 20 позиции и вече е №499.


При мъжете Димитър Кутровски бележи скок с 8 позиции и е 496-и, като за първи път в своята кариера намира място в Топ 500. В челото на класацията очаквано не настъпват промени. Убедителен лидер продължава да бъде Рафаел Надал, който вчера спечели първата си титла за сезона, след като триумфира за седми пореден път в Монте Карло.
След Матадора е непобедния от началото на годината Новак Джокович, а трети е рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер.


Григор Димитров тази седмица играе на турнир в Барселона и тази вечер в първи кръг излиза срещу аржентинеца Хуан Монако. Българинът досега не е играл срещу южноамериканеца, който има три титли, всичките на клей - настилката, на която ще се играе и в Барселона.


Цветана Пиронкова пък започва днес следобед в Щутгарт с мач срещу 12-ата в света Марион Бартоли. Цвети има три загуби от Бартоли на твърди кортове, но спечели последния си мач срещу французойката на Уимбълдън миналата година.


РАНГЛИСТА МЪЖЕ!


РАНГЛИСТА ЖЕНИ!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини