Сандгрен наел апартамент само за седмица



Сандгрен наел апартамент само за седмица
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
08-07-2019 08:53 | Николай Драганов

Поговорката гласи, че ако надвишиш продължителността на своята резервация на настаняване по време на голям турнир, значи си се справил добре. Такъв е случаят с Тенис Сандгрен и тазгодишния Уимбълдън. В събота американецът надви Фабио Фонини и ще играе във втората седмица на третия за годината турнир от Големия шлем.


"Бях в апартамент, нает през платформата AirBnB, но се преместих вчера. Резервацията ми изтече и не исках да надвишавам предварително зададения престой. Не искам да планирам двуседмичен престой. Така че съм сега съм в хотел - добре е, удобно е. Поне докато времето е хладно, ще бъде хладно и в стаята, което е супер. Ако се появи слънцето, става доста топло и не е приятно", коментира Сандгрен.


За място сред най-добрите осем играчи той ще спори със Сам Куери. Да достигне толкова напред в турнира не беше очаквано за световния №94, който загуби 9 поредни мача в първи кръг преди Уимбълдън. Тази серия започна веднага след първата му ATP титла през януари в Оукланд.


"Вълнуващо е да бъда в четвърти кръг. Наистина не съм очаквал да бъда в тази позиция. Бяха тежки няколко месеца. Напоследък играех по-добър тенис, но така и не печелех мачове. Така че чувството играта ти да потръгне е добро", призна той.


Ситуацията си в последните месеци, когато стартираше от квалификации и често губеше в оспорвани трисетови мачове в първи кръг, той обясни така: "Работата е там, че всички са много добри. Всички тези момчета са добри играчи, които дават най-доброто от себе си, за да са готови да излязат и да те победят. Да си мислиш, че заслужаваш повече победата и си по-достоен от тях по една или друга причина, просто не е реалистично.


Фактът, че нещата не се получаваха по моя начин и губех много мачове, беше обезсърчаващ, но знаех, че ако се придържам към правилния начин на работа и работя здраво, нещата ще се обърнат в моя полза и ще се измъкна от този сезон на загуби и може и ще имам седмица като тази", анализира Сандгрен.


"Много голяма част от нещата са в психическата игра. Когато си там отвън сам и няма къде са обърнеш, няма откъде да дойде помощ, там сте просто ти и твоята игра - как се чувстваш днес и какво ще направиш? Всичко зависи от теб и ако не успееш, лесно започваш да се обвиняваш. Но да останеш положително настроен и да запазиш вярата в себе си е много важен фактор, за да успееш да излизаш от такива ситуации", даде ценни съвети американецът.


През миналата година той направи подобно представяне на Australian Open, когато при дебюта си в основната хема достигна до четвъртфиналите, а по пътя към него победи тогавашните №8 Стан Вавринка и №5 Доминик Тийм. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини