Бартоли се оказа твърде силна за Пиронкова



18-04-2011 15:39 | Станко Димов

Цветана Пиронкова приключи участието си на силния турнир за жени в Щутгарт. В мач от първи кръг пловдивчанката отстъпи с 4:6, 1:6 пред световната номер 12 Марион Бартоли. Българката сериозно може да съжалява за поражението, тъй като в първия сет имаше преднина от 4:2 гейма и пропусна няколко възможности за 5:2. През втория сет интрига на практика нямаше и Бартоли подпечата мястото си в следващата фаза.


По този начин Пиронкова не успя да защити представянето си в Щутгарт през миналия сезон. Тогава тя преодоля 3 квалификационни кръга, както и един от основната схема, преди да отпадне от Йелена Янкович. Турнирът е Германия бе втори за Цватана от сезона на клей. Преди седмица в Марбея (Испания) Цвети стигна до втори кръг.


Срещата на централния корт започна добре за първата ни ракета, чиято игра в началото видимо спореше повече, отколкото тази на световната номер 12. Заслужено Цвети проби и изглеждаше така, сякаш ще затвори лесно сета. Нещо повече, при резултат 4:2 и сервис на своя страна тя пропусна няколко шанса да дръпне с 5:2. За жалост точно в този момент Бартоли върна пробива за 4:3, което се оказа и ключовият момент за първата част. От тук до края Бартоли почти не загуби точка и с лекота обърна развоя на сета – 6:4.


За жалост негативната серия за Пиронкова продължи с пълна сила и през втория сет. Пловдивчанката загуби още първото си подаване и показа, че трудно ще измъкне нещо от този мач. Бартоли влезе в ритъм и до края бе въпрос на време да пречупи тотално нашето момиче.


Турнирът в Щутгарт, който е от категорията Premier се събира голяма част от женския тенис елит. Участие в надпреварата ще вземат световната номер 1 Каролина Вожняцки, както и Вера Звонарьова, Виктория Азаренка, Саманта Стосър, Ли На, Йелена Янкович и други.

 

Шампион миналата година стана Жустин Енен, която на финала победи Сам Стосър.

През следващата седмица Пиронкова ще играе на нов турнир на клей - този в Барселона.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини