Нишикори опита, но не успя да спре Федерер



10-07-2019 20:37 | Николай Драганов

Носителят на 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер се класира за финалната четворка на Уимбълдън 2019. Швейцарецът надви Кей Нишикори в четири сета - 4:6, 6:1, 6:4, 6:4 като това беше неговата победа №100 в кариерата му на Уимбълдън.


Мачът продължи 2 часа и 36 минути, а Федерер успя да обърне не само резултата, но и ситуацията на корта като цяло, след като в първата част Нишикори играеше страхотен тенис и стигаше до точки за пробив в почти всяко подаване на Маестрото. 


Японецът започна двубоя с пробив и макар да пропусна четири шанса за нов такъв в първата част, все пак взе сета. Последва обаче мигновен отговор на Федерер - обрат в поведението му на корта и светкавичен сет в негова полза, предвещал пълния обрат в мача. 


Пробив в дълъг седми гейм реши третата част, а в четвъртия Федерер на няколко пъти в първите три сервиса на Нишикори беше близо до пробива, който в крайна сметка става факт в девети гейм. Последва шампионски гейм и затваряне на мача с ас. 

 

Швейцарецът наниза 12 аса срещу 3 Нишикори и допусна 4 двойни грешки. Той вкара 66% от първите си сервиси и спечели 81% от точките при тях и 58% от тези при втори сервис. Маестрото показа и висок процент на успешни атаки край мрежата - 81% (25 от 31 опита). Общо Федерер наниза 55 уинъра срещу 31 за Нишикори, като същевременно допусна 32 срещу 28 непредвизвикани грешки. Любопитна подробност е, че Федерер пробяга повече метри от Нишикори в мача - 2614 срещу 2487 за японеца. 

 

Съперник на Федерер на полуфиналите най-вероятно ще бъде Рафаел Надал, който към момента на приключването на двубоя на централния корт вече водеше с два сета и пробив срещу Сам Куери. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини