Мъри скоро няма да играе на единично



Мъри скоро няма да играе на единично
Свързани играчи
Тагове
12-07-2019 10:29 | Tennis24.bg

Анди Мъри очаква да бъде готов да играе отново на единично най-рано след девет месеца. 32-годишният шотландец претърпя операция на бедрото през януари, но се нуждае от много време, за да възстанови мускулните влакна и силата на крака си.

Мъри се завърна на корта през миналия месец и спечели титлата на двойки с испанеца Фелисиано Лопес на турнира на трева в Куинс Клъб. Той се включи в схемата при дуетите и на Уимбълдън.

"По време на операцията са се получили сериозни деформации на мускулните влакна и ще трябва много време и усилена физическа работа, за да се възстановят напълно. Силата в крака няма да се върне за 3-4 месеца, по-скоро ще отнеме между 9 и 12 месеца. Със сигурност мускулите ми трябва да достигнат отново едно определено ниво, за да мога пак да играя на сингъл. В противен случай, ако необходимата силя я няма, може отново да получи увреждане", коментира Мъри за ББС.

Трикратният шампион в турнирите от Големия шлем ще премине специална кондиционна програма в следващите 4-6 седмици. "Щастлив съм, че не изпитвам болки и искам да върна нормалното състояние на бедрото ми. Когато силата в него се върне, ще мога отново да се състезавам", добави той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини