Серина: Не ми пука за рекорда, вече имам страхотна кариера



12-07-2019 17:35 | Станко Димов

За втора поредна година Серина Уилямс се класира за финала на Уимбълдън. Това стана факт, след като американката се справи с лекота с Барбора Стрицова на полуфиналите – 6:1, 6:2. След срещата Уилямс призна, че се чувства в отлична форма, особено в сравнение с играта ѝ преди месец.

„Сега съм на различно място. Изглежда съм по-спокойна. Играя много по-добре в сравнение с представянето ми преди месец. Не мога да кажа каква точно е разликата, просто нещата се получават“, коментира Уилямс.

Носителката на 23 титли от Големия шлем вече е едноличен №1 по мейджър титли в откритата ера на тениса, след като задмина постижението от 22 трофея на Шефи Граф. Сега пред Серина е само постижението от 24 титли на Маргарет Корт.

„Честно казано изобщо не мисля за това. За мен няма значение дали ще имам 24, 23 или 25 титли от Шлема. Важното е просто да изляза на корта и да покажа най-добрия си тенис. Каквото и да се случи във финала, аз имам и ще имам страхотна кариера“.

Серина участва и в надпреварата на смесени двойки, където изигра 3 двубоя в тандем с Анди Мъри. Американката е категорична, че това партньорство също ѝ е помогнала в надпреварата на единично.

„Щял ли да правя такива волета, ако не бяха двубоите на двойки? Не мисля. Те наистина ми помогнаха много, но само за този турнир, но и за в бъдеще. Или поне така се надявам“.  

На финала в събота Уилямс ще се изправи срещу Симона Халеп, срещу която има преднина от 9-1 победи в преките дуели.

„Мисля, че най-големият ключ в нашите двубои е загубата, която ми нанесе“, коментира Серина, визирайки поражението с 0:6, 2:6 на финалите на WTA през 2015-та.
„Никога няма да забравя този мач. Тя игра невероятно. Тогава осъзнах на какво ниво може да се представя. Така че си имам едно на ум“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини