Световният №188 детронира шампиона в Нюпорт



17-07-2019 11:12 | Николай Драганов

23-годишният американец Кристофър Юбанкс извоюва една от най-големите победи в своята кариера, след като се наложи над действащия шампион Стийв Джонсън в мач от първи кръг на турнира на трева в Нюпорт.


Юбанкс, който се намира под №188 в световната ранглиста, постига втора победа в ATP тура през сезона и общо четвърта в своята кариера. Най-високата позиция, до която е достигал, е №147. 


"Мисля, че сервирах изключително добре, особено когато беше най-важно. Щом си спечелил мач в тура, значи трябва да си играл много добре. Особено в САЩ, винаги е много специално. Чувствам се много добре, наистина съм развълнуван", призна Юбанкс след успеха над своя сънародник, когото детронира.


Във втори кръг Юбанкс ще се изправи срещу Иля Ивашка от Беларус, който на старта острани Бърнанд Томич.


Още един изцяло американски дуел беше спечелен от Денис Кудла срещу Брадли Клан - 6:4, 7:6(4). Кудла ще срещне във втори кръг Матю Ебдън от Австралия, който се наложи с 6:1, 2:6, 673 над Брейдън Шнур от Канада на старта.


Квалификантът от Индия Рамкумар Раманатан, финалист от миналата година, победи украинецът Серхи Стаховски след обрат - 5:7, 7:6(6), 6:2 и ще се изправи срещу младия и нашумял французин Уго Юмбер, който е поставен под №4 и почива в първи кръг. 


Едва втората си победа в тура през сезона постигна 31-годишният германец Миша Зверев, който се смъкна до №209 в света. Той надви представителят на САЩ Тим Смишчек  след 6:3, 7:6(4) и ще играе във втори кръг срещу Гуидо Андреоци от Аржентина.

 

По-големият от братята Звереви има 1 успех и 11 загуби през 2019-та година, като единствената му победа преди турнира в Нюпорт беше над №255-тия тогава в света Никола Кун от Испания на старта на турнира в Маями, при това дойде след отказване при 2:2 в решителния трети сет.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини