Zagorka Tennis Cup 2011 – вижте новия формат на турнира



19-04-2011 13:17 | Станко Димов

На 30-ти април започва 16-ото издание на тенис веригата Zagorka Tennis Cup. За разлика от миналата година, когато турнирът бе във формат Pro-Am, тази година тенис битките ще бъдат изцяло на професионално ниво.

 

Zagorka Tennis Cup 2011 в цифри

 

Zagorka Tennis Cup 2011 ще представлява 3 турнира от сериите „фючърс”, които ще се проведат в трите най-големи градове в страната – София, Пловдив и Варна.


Началото ще бъде поставено в морската ни столица на кортовете на ТК Черно море-Елит. Квалификациите за турнира започват на 30-ти април, а битките от основната схема са в периода 3-8 май.


След слънчева Варна тенис емоциите ще се насочат към старинен Пловдив и по конкретно на кортовете на ТК Локомотив. Квалификациите ще се играят от 7-ми до 9-ти май, а срещите от основната схема започват на 10-ти май и ще продължат точно 5 дни.


По традиция Zagorka Tennis Cup ще завърши на кортовете на ТК Левски в София. (14-16 май квалификации; 17-22 основна схема).


Принципът на участие в основната схема на турнирите включва включва 20 състезатели с най-предно класиране в ранглистата на ATP, 8 финалисти от квалификациите и 4 състезатели с „уайлд кард”. Наградният фонд на всеки от турнирите е $10 000.


България ще има повече от солидно представяне в турнирите, като се очаква на кортовете да се появят голяма част от най-добрите ни тенисисти – Тото Грозданов, Валентин Димов, Тодор Енев, Иво Трайко, Мико Кузманов и други. Голямата звезда на родния тенис Григор Димитров няма да вземе участие във веригата. 

 

Станко Димов




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини