Тенис по време на ремонт



Тенис по време на ремонт
Тагове
19-07-2019 19:29 | Tennis24.bg

Навлезлият в своята втора година ремонт на централната софийска улица "Иван Вазов" роди нов тенис турнир - IVAN VAZOV OPEN. Идеята е на Момчил Захариев и Димитър Караниколов, които предоставиха снимки и видео от реализацията за "Дневник".

Захариев, който работи в сферата на рекламата, разказа, че живее наблизо и следи как върви работата по ремонта. "Когато минах по улицата през уикенда, забелязах, че е станало като тенис корт. Извиках един приятел и направихме импровизирана фотосесия за "Инстаграм", каза той. Червената настилка е част от слоевете, които се полагат преди павирането на улицата.

След като снимките са публикувани в социалната мрежа, с него се свързва фотографът Димитър Караниколов. Той предлага да направят нещо по-завършено от идеята, като използват дрон. Видеото е заснето в четвъртък под любопитните погледи на минувачите, които се забавляват. Белите очертания на корта са от... тоалетна хартия.

Захариев признава, че не е от хората, които се интересуват от политика, и гледа на ремонта от смешната му страна. По време на дъждовете улицата му е приличала на басейн, а преди дни - на пясъчник. Казва, че не е почитател на изкуството, което се занимава с градската среда. Това, което му е харесало най-много, е използването на дрон. "София е грозен град, но, погледната отвисоко, е красива", коментира той.

А дали видеото ще има някакво продължение? "Това не е проект. Димитър се занимава с такива неща. Но ако ни хрумне нещо, ще направим. Но отново по-скоро за забавление и като желание да предизвикаме някаква реакция", завършва той.

Видеото вече се разпространява в социалните мрежи с хаштагове #ivanvazovopen и станалия популярен покрай проблемните ремонти в града #hubavoe.

снимка: Dimitar Karanikolov

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини