30-годишен унгарец на първи финал в ATP



21-07-2019 10:17 | Николай Драганов

Намиращият се под №207 в световната ранглиста квалификант от Унгария Атила Балаш ще спори за титлата от турнира на червени кортове в хърватския град Умаг.


Балаш, който преди 5 години се беше отказал от тениса, ще играе на финала в Хърватия срещу Душан Лайович.


30-годишният унгарец за първи път се класира на финал в кариерата си, а единственият му досегашен полуфинал беше преди 7 години в Букурещ. 


На полуфиналите той се наложи с 6:2, 6:4 над третия в схемата Ласло Джере от Сърбия. Победата означаваше сигурно подобрение на най-доброно постижение на Балаш в ранглистата - №153.


През 2014-та година заради непрекъснати проблеми с контузии Балаш прекрати активната си кариера и се захвана с треньорска дейност. Но след като не остана доволен от това предизвикателство, преди 2 години той се завърна на корта.


"Беше твърде скучно. Казах си, че съм млад за треньор и почувствах вътрешна мотивация да се завърна. Казах си, че нямам какво да губя и съм доволен от решението си", коментира преди време Балаш за сайта на ATP.


Негов съперник на финала в Умаг ще бъде друг сърбън в лицето на Душан Лайович, който се класира напред след отказване на квалификанта от Италия Салваторе Карузо при 7:5 за Лайович.


Сервирайки при 5:6 и 0:15 италианецът нарани крака си, а след като изгуби подаването и сета получи медицинска помощ, но успя да изиграе само 3 точки от втората част.


Лайович също ще търси първа титла в ATP. Световният №36 игра финал на "Мастърс" турнира в Монте Карло през април, където отстъпи на Фабио Фонини. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини