Победа №250 за Доминик Тийм



24-07-2019 09:06 | Николай Драганов

25-годишният Доминик Тийм записа своята победа №250 в кариерата на старта на турнира от сериите ATP 500 на клей в Хамбург. Австриецът се наложи с 6:3, 7:6(3) над Пабло Куевас за 1 час и 40 минути. 

 

Това беше трети успех за Тийм над Куевас през сезона и първа победа от финала на "Ролан Гарос" насам, когато световният №4 за втора година загуби от Рафаел Надал, а след това отстъпи още на старта на Уимбълдън пред Сам Куери.


Следващият съперник на Тийм в Хамбург ще бъде Мартон Фучович от Унгария, който се наложи с 6:3, 6:0 над Филип Колшрайбер в своя първи двубой. Тийм и Фучович не са се срещали досега в официален мач в ATP тура, но имат два мача в "Чалънджър" и "Фючърс" сериите, като и в двата случая австриецът е победител.


От началото на настоящата кампания Тийм вече има 24 победи и 10 загуби, като успя да спечели "Мастърс" турнира в Индиън Уелс и титлата от турнира в Барселона. 


"Иска ми се сезонът на трева да беше по-дълъг. Харесвам тази настилка, но за съжаление изиграх само един мач. Надявам се догодина да се справя по-добре. Обратно на клей съм за две седмици, за последно този сезон, и ще се опитам да им се насладя максимално", коментира Тийм след успеха си.


Четвъртият поставен Николоз Басилашвили, който е шампион от миналата година, започна защитата си с победа с 6:4, 6:3 над квалификанта от Боливия Хуго Делиен за 67 минути. Следващият му съперник е шампионът от Кордоба и финалист в Бостад отпреди дни Хуан Игнасио Лондеро, който се наложи за 66 минути с 6:3, 6:2 над Алехандро Давидович Фокина.


Напред продължава и третият поставен Фабио Фонини, който победи с 6:4, 6:4 германският квалификант Джулиан Ленц.

 

Следващият му съперник е друг представител на домакините - младият талант Рудолф Молекер. 18-годишният германец изненада двукратният шампион в Хамбург Леонардо Майер на старта на турнира.


Финалистът от 2005-та година Ришар Гаске пък си уреди двубой със своя сънародник Жереми Шарди след победа с 6:2, 7:6(3) над квалификанта от Индия Сумит Нагал. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини