Шампионите от Уимбълдън 2011 с рекордна премия



19-04-2011 19:25 | Николай Драгиев

Организаторите на Уимбълдън обявиха, че увеличават с 10% премията за победителите от тазгодишното издание на най-престижния турнир от "Големия Шлем". Така шампионите при мъжете и жените ще получат по 1,1 млн. лири (около $1,8 млн.).

 

През миналата година Рафаел Надал и Серина Уилямс прибраха точно по 1 млн. лири за своите победи.

 

Общият награден фонд за турнира през 2011 година пък се увеличава с 6,4% спрямо миналия сезон. Това значи, че в Лондон ще бъдат раздадени 14,6 млн. лири ($23.8 млн. долара).

 

Интересното е, че на Острова състезателите в индивидуални спортове биват облагани с данък. Затова пък футболните играчи не плащат подобни такси.

 

Изпълнителният директор на Уимбълдън Йън Ричи обясни, че е говорил с шефа на Формула 1 Бърни Екълстоун, който ще предложи на правителството законодателна промяна в това отношение.

 

"Ако Лионел Меси дойде тук и играе финал в Шампионската лига, той няма да бъде таксуван, но Роджър Федерер не може да си го позволи," обясни Ричи. Вярваме, че това не влияе на играчите, но трябва да бъде решен този въпрос. Същото е и с голфа, където някои от най-добрите състезатели пропускат турнирите във Великобритания."

 

Ричи призна, че не е говорил със Серина Уилямс относно участието на американската състезателка в Лондон, където тя трябва да защитава титлата си.

 

Новостите в All England Club не свършват дотук - корт №3 e обновен с нови 2000 седящи места, а системата "Ястребово око" вече се ползва и на страничните кортове.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини