Циципас и Кириос стигнаха 1/4-финалите във Вашингтон



02-08-2019 09:03 | Николай Драганов

Стефанос Циципас се класира за четвъртфиналите на тенис турнира във Вашингтон след двусетов успех над Джордан Томпсън – в отделните части 6:3, 7:6(4) след точно 1 часа и 40 минути игра.  


Талантливият грък се нуждаеше от само един пробив в първия сет, за да поведе в резултата, който дойде в четвъртия гейм на срещата. Втората част бе по-оспорвана, като след здрава битка се стигна до тайбрек, в който, в крайна сметка, поставеният под номер 1 съумя да спечели сета, а с това и мача след 70 минути игра. В спор за място на полуфиналите Циципас ще се изправи срещу Беноа Пер, след като французинът отстрани представителя на домакините Джон Иснър.


Напред в турнира продължи и Ник Кирьос. Австралиецът елиминира Йошихито Нишиока след 6:2, 7:5 за около 1 час и 15 минути игра. Ексцентричният австралиец бе нидоминантен в първата част, реализирайки два пробива за крайното 6:2. Във втората нисичкият японец даде битка на своя по-именит съперник, след като върна моментално пробива, допуснат в петия гейм. Австралиецът, обаче, направи нов такъв в единадесетия, който се оказа решаващ за крайния успех. Кирьос, който е в половината на Циципас, ще играе срещу „лъки-лузъра“ от Словакия Норберт Гомбос, отстранил в драматичен трисетов мач сърбина Миомир Кецманович.


В останалите два четвъртфинала от долната половина на схемата съперници са Марин Чилич и Данийл Медведев, и изненадата на турнира Петер Гойовчик срещу Кайл Едмънд. Германецът, който също влезе в турнира като „лъки лузър“, надигра последователно финалиста от Хамбург Андрей Рубльов, шампиона в Атланта Алекс де Минор и поставения под номер 8 Милош Раонич. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини