Надал започва с Де Минор или квалификант - жребий



03-08-2019 09:07 | Николай Драганов

Рафаел Надал ще започне защитата на своя трофей от канадския "Мастърс", който тази година се провежда в Монреал, с двубой срещу Алекс де Минор или квалификант. Това определи жребият за надпревара, в която испанецът е поставен под №1 в схемата и ще бъде големият фаворит в отсъствието на Новак Джокович и Роджър Федерер.


Жребият обаче не е никак лек за Рафа - ако не допусне изненада на старта, най-вероятният съперник негов съперник ще бъде световният №25 Де Минор. Австралиецът спечели само преди седмица своята втора ATP титла от турнира в Атланта. 


Сериозна заплаха дебне от трети кръг за, където потенциални съперници на Надал са Раду Албот, Жил Симон, Гуйдо Пея или Давид Гофен. Най-високо поставените играчи, с които испанецът може да се срещне на четвъртфиналите, са Борна Чорич и Фабио Фонини.

 

В половината му пък това са Стефанос Циципас, Кей Нишикори, Милош Раонич, Диего Шварцман, Роберто Баутиста Агут, Тейлър Фриц и други.


Поставен под №2 в схемата на Rogers Cup тази година е Доминик Тийм. Подобно на Надал той почива на старта, а във втори кръг ще играе срещу Пиер-Юг Ербер или Денис Шаповалов. 


Трети поставен е Александър Зверев, който очаква Камерън Нори или Мартон Фучович във втори кръг. Зверев и Тийм са в долната половина на схемата и са потенциални съперници на полуфиналите. 

 

ПЪЛЕН ЖРЕБИЙ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини