Надал дал съвети на Фонини за контузията на крака



10-08-2019 16:23 | Станко Димов

Рафаел Надал се класира за полуфиналите на турнира на твърди кортове в Монреал, след като победи с 2:1 сета Фабио Фонини, в отделните части 2:6, 6:1, 6:2. След срещата испанецът призна, че ключовият момент в двубоя е бил осъщественият пробив в началото на втората част.

„Загубих първия сет с 2:6, но не чувствах, че играя лошо. Напротив, чувствах ударите си на място, просто топката летеше прекалено бързо. Честно казано, началото на двубоя беше трудно, защото аз играех малко по-добре от него (Фонини), но изоставах в резултата. Имах отлична възможност да направя резултата 3:3 гейма, но за сметка на това той стана 3:1 за него“,  коментира Надал.

„След загубата на първия сет знаех, че началото на втория ще бъде от ключово значение. Изиграх много солиден сервис-гейм, след това го пробив и се изпълних с увереност. От там нататък нещата се развиха по моя план“.

След срещата двамата се поздравиха сърдечно и размениха няколко думи. Надал коментира и темата на разговор.

„Попитах го какво се случва с неговия крак, защото в течение на двубоя видях, че има проблем. Той ми каза за какво става въпрос. В миналото аз имах същия проблем. Но, по-добре питайте него (Фонини), не съм аз този, който ще говори за травмата му. Просто му споделих моя опит с подобен вид травма“.

В заключение Надал коментира и завръщането в тура на Анди Мъри, който ще играе на единично в Синсинати следващата седмица.

„Това е добра новина за спорта и особено добра новина за Мъри. Това означава, че той е здрав. Ще бъде много голям момент за него. След всички  предположения за край на кариерата в Австралия, 6 месеца по-късно той е тук, здрав е и е готов да се конкурира отново. Наистина ще бъде голям момент за него, радвам се за него“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини