Кириос започна с победа, уреди си сблъсък с Хачанов



Кириос започна с победа, уреди си сблъсък с Хачанов
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
13-08-2019 10:49 | Николай Драганов

Скандалният австралиец Ник Кириос започна с победа участието си на "Мастърс" турнира в Синсинати. Шампионът от Вашингтон се наложи със 7:5, 6:4 над Лоренцо Сонего и по този начин не допусна да влезе в серия от две поредни поражения. За последно Кириос игра в Монреал, къде загуби на старта.


Победата срещу Сонего в Синсинати означаваше класиране за втори кръг, където го очаква двубой срещу световния №9 Карен Хачанов от Русия. През 2017-та година Кириос игра финал в тази надпревара, но отстъпи в битката за титлата пред Григор Димитров.


Ново разочарование допусна Марин Чилич, който отстъпи с 4:6, 6:7(6) на Раду Албот. В следващия кръг молдовецът, който се намира на рекордната за себе си 39-та позиция в света, ще срещне Ласло Джере или Диего Шварцман.


В битката на едни от най-обещаващите млади таланти, сърбинът Миомир Кецманович надигра Феликс Оже-Алиасим от Канада с 6:3, 6:3. Преди година по това време Кецманович беше №200 в света, но днес е на прага на Топ 50. Именно двамата съперници в този мач са най-младите играчи в Топ 100. 


Съперник на Кецманович пък ще бъде най-успешният сред играчи от новото поколение - 22-годишният Александър Зверев. За Саша това ще бъде първи мач в турнира, а сърбинът преследва първа победа над играч от Топ 10. 


Победа №100 в тура записа на старта на турнира в Синсинати Гуидо Пея. Аржентинецът се наложи със 7:5, 7:6(4) над Каспър Рууд. Победа №101 той ще търси срещу Давид Гофен или Тейлър Фриц.


Мач срещу световния №1 Новак Джокович си уреди участващия с уайлдкард опитен американец Сам Куери. Той се наложи със 7:6(2), 7:6(1) над Пиер-Юг Ербер. 

 

Напред продължава и първата ракета на САЩ Джон Иснър, който е поставен под №13 в схемата, а на старта победи намиращия се в добра форма през този сезон Душан Лайович - 7:6(3), 1:6, 7:5. Съперник на Иснър във втори кръг ще бъде Пабло Кареньо Буста. 


Японски сблъсък в долната част на схемата се оформи след победата на Йошихито Нишиока над Джордън Томпсън със 7:5, 5:7, 6:4. Така Нишиока ще спори с първата ракета на своята родина Кей Нишикори, който е поставен под №6 в схемата и почива на старта. 


С победа започна и "щастливият губещ" от квалификациите Михаил Кукушкин, който формално води долната част на схемата, след като зае мястото на Рафаел Надал. Испанецът се отказа от участие след титлата в Монреал. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини