България и Чехия ще си сътрудничат за развитието на млади таланти



13-08-2019 14:23 | Tennis24.bg

Президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков подписа договор за двустранно сътрудничество с президента на Чешката тенис асоциация Иво Кадерка. Според важното споразумение талантливите български тенисисти ще имат възможност да провеждат лагери на националния тенис център в Прага. Млади чешки тенисисти пък ще идват на лагер в България. Родни състезатели ще имат възможност да получават "уалд кард" за турнири, организирани от Чешката асоциация, а състезатели от Чехия - за състезания у нас, като това отново ще даде по-голяма възможност за развитие на талантите.
 
Иво Кадерка, който е и вицепрезидент на Тенис Европа, изказа благодарност към Стефан Цветков за съвместната работа и го поздрави за отличната идея за сътрудничество в името на бъдещето на тениса в двете страни. Кадерка поздрави Цветков и за все по-големите успехи на млади български тенисисти в турнирите на Тенис Европа и ITF.

Цветков поздрави Кадерка за завоюваното преди дни първо място на световното първенство по тенис за момичета до 14 г. и изрази надежда, че с общата работа талантите от двете държави могат да вървят ръка за ръка към върхови постижения. Иво Кадерка бе на гости на Стефан Цветков в България.

"Сътрудничеството с водеща сила в тениса като Чехия със сигурност ще отвори нови хоризонти и ще даде по-добри условия за развитие на нашите страхотни таланти. Водещ наш приоритет е да се грижим за израстването на бъдещите поколения на българския тенис. Изключително успешна е програмата "Новите шампиони". Нашите момчета и момичета до 12, 14 и 16 години показват завидни резултати на европейска и световна сцена. За четвърта поредна година България класира отбор за финалите на световно първенство. Преди дни юношите ни до 14 г. записаха изключителен успех, завоювайки пето място на световното първенство, което се проведе именно в Чехия. Вярвам, че сътрудничеството ни с Чешката асоциация е още една важна крачка от наша страна за по-доброто бъдеще на българския тенис", заяви президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини