Виландер: Федерер може да играе и на 40-годишна възраст



Виландер: Федерер може да играе и на 40-годишна възраст
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
23-08-2019 10:09 | Николай Драганов

Носителят на 7 титли от Големия шлем и коментатор в "Евроспорт" Матс Виландер за пореден път не скри възхищението си от дълголетието на Роджър Федерер. Шведът прогнозира, че Федерер може да остане на корта като активен играч до своята 40 или дори 41-ва годишнина. 


"Изглежда той има невероятната способност, дори когато загуби няколко мача в тура, това да не се отразява на начина, по който той работи, тренира и играе петсетови мачове", коментира Виландер преди US Open, цитиран от TennisWorldUSA.


"Очевидно ще е мечта да си мислим, че може да бъде заплаха в Големия шлем за още пет години, това няма да се случи, но бих прогнозирал, че неговата кариера ще приключи може би в края на 2021-ва или 2022-ра година. Най-вероятна за тогава бихме си мислели "окей, това трябва да е всичко". Но ехо - той вече опроверга всичко, което смятахме за възможно в тениса", добави все пак шведът.ф


Относно играчите, които рано или късно трябва да заменят сегашната генерация, Виландер посочи като имена това на Феликс Оже-Алиасим и Стефанос Циципас. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини